Anna-Mari Peltonen aloitti pianonsoiton opintonsa Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa Seinäjoella Ritva-Liisa Nummisen, Raili Peltosen ja Carlos Turriagon oppilaana. Hän on opiskellut Turun ja Helsingin ammattikorkeakouluissa Antti Hotin ja Valeria Resjanin oppilaana valmistuen keväällä 2005 pianopedagogiksi Helsingin ammattikorkeakoulusta Stadiasta, ja Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pianokamarimusiikki- ja lied -koulutusohjelmasta 2017.

Opintojaan Peltonen on täydentänyt Prahan taideakatemiassa vuosina 2001–2002 prof. Peter Toperczerin ja Boris Krajnyn luokalla. 

Mestarikursseille Anna-Mari on osallistunut mm. Eero Heinosen, Nina Svetlanovan, Liisa Pohjolan, Teppo Koiviston ja José Riberan oppilaana. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona Suomessa, Espanjassa, Tanskassa, Virossa, Islannissa, Itävallassa, Tshekin Tasavallassa ja Färsaarilla.

Vuonna 2004 hän sijoittui toiselle sijalle yhdessä sellisti Samuli Peltosen kanssa Jyväskylän ensimmäisissä Baltian- ja Pohjoismaiden välisissä kamarimusiikkikilpailuissa. Hän on työskennellyt mm. kamarimusiikin ohjaajana Helsingin ammattikorkeakoulussa, Elokuu-ensemblen tuottajana ja toiminut Etelä-Pohjanmaan Opiston jousiorkesterileirin vetäjänä. Vuodesta 2019 Anna-Mari ja veljensä Samuli Peltonen ovat toimineet Kaskisten musiikkikesän uusina taiteellisina johtajina.

Päätyönään Anna-Mari Peltonen toimii pianonsoiton viranhaltijana Porvoonseudun musiikkiopistossa. 

Close Menu